Měkoučký kakaový korpus, nadýchaná šlehačka a lehce nakyslé višně. Chuťově velmi vyvážená a lety prověřená kombinace.
NahoruIngredience:
Kakaový korpus o průměru 20 cm:
- 125 g cukru krupice
- 5 vajec, odděleně
- 60 g oleje
- 50 g hladké mouky
- 30 g hrubé nebo polohrubé mouky
- 35 g kakaa
Višňová náplň:
- višňový kompot (velká sklenice, pevný podíl cca 350 g)
- 1-2 lžičky kukuřičného škrobu
- griotka, třešňovice
Šlehačkový krém:
- 200 ml smetany ke šlehání 40%
- 250 ml smetany ke šlehání 33%
- 200 g mascarpone
- 1-2 lžíce cukru krupice
- + strouhaná čokoláda nebo hoblinky na zdobení
NahoruPostup:
Troubu předehřejte na 185 stupňů, dortovou formu u průměru 20 cm vyložte pečícím papírem.
Obě mouky a kakao prosejte do mísy,…