Je snad něco lepšího než jahody se šlehačkou? Jedině jahody s pařížskou šlehačkou!
Ingredience:
- 6 vajec, bílky a žloutky oddělené
- 6 lžic krupicového cukru (podle velikosti vajec buď vrchovaté, nebo zarovnané)
- 5 lžic polohrubé mouky
- 1 lžíce kakaa + na poprášení
- cca 300 g jahod
NA PAŘÍŽSKOU ŠLEHAČKU
- 600 ml smetany, 33%
- 300 g čokolády (nejlepší kombinace ja 150 g tmavé a 150 g mléčné)
Příprava:
Čokoládu na šlehačku nalámeme a dáme do mísy. Smetanu vlijeme do menšího hrnce a zahřejeme. Horkou smetanou zalijeme čokoládu a mícháme, dokud se čokoláda dokonale nerozpustí. Dáme vychladit.
Troubu předehřejeme na 200°C. Žloutky vyšleháme s cukrem do světlé pěny. Pak vyšleháme z bílků…