Sezónní klasika, kteoru byste si měli aspoň jednou ročně dopřát.
NahoruSuroviny
- chřest
- 3 lžíce přepuštěného másla (nejlépe ghí)
- 3 žloutky
- šťáva z 1/2 citronu
- hrubozrnná mořská sůl
- pepř
NahoruPostup
-
Chřest rozprostřete na plech vyložený pečícím papírem. V misce smíchejte lžíci přepuštěného másla se solí a pepřem a touto směsí chřest potřete. Pečte v troubě vyhřáté na 190 stupňů cca 10 minut.
-
Mezitím připravte holandskou omáčku. Nad parou ušlehejte žloutky. Vznikne nadýchaná pěna, do které pomalu zašlehávejte přepuštěné máslo, až získáte hladký krém. Ochuťte solí, pepřem a citronovou šťávou.
-
Takto připravenou omáčkou přelijte pečený chřest a podávejte.