Jednoduchý a výborný recept na pečené jehněčí - nejen na Velikonoce.
Na 4 až 6 porcí potřebujeme:
- přibližně 2 kg jehněčí kýty s kostí
- 2× cibule
- 2× mrkev
- 2× řapíkatý celer
- 1× palička česneku
- olivový olej
- mořská sůl (hrubší), čerstvý mletý pepř
- menší svazek čerstvého tymiánu, rozmarýnu a šalvěje
Postup:
Jehněčí kýtu vyndáme z lednice a necháme 30 minut odpočinout. Troubu si předehřejeme na 240 °C / plyn 9. Mezitím si připravíme zeleninu.
Rozebereme si česnek na stroužky, které ale neloupeme. Cibule oloupeme a nakrájíme každou na tři silnější kolečka. Mrkev a celer omyjeme a nakrájíme na vetší kousky. Takto připravenou zeleninu vložíme do zapékací mísy, přidáme rozmarýn, tymián, šalvěj, olivový olej a vše…