Kvásek není jen na pečení, hodí se i na vaření – třeba kysela. Kyselo je tradiční jednoduché krkonošské jídlo, které má mnoho variant. Tato verze je založená na domácím kvásku a čerstvých houbách. Stejnou službu ale udělají i houby sušené a kvásek koupený.
Ingredience:
- cca 200g čerstvého kvásku:
- hrst sušených nebo čerstvých hub
- 4 vajíčka
- 1 cibule
- drcený kmín
- 4-5 brambor
Příprava:
Čerstvé houby s nakrájenými bramborami zalijeme vodou, posolíme a uvaříme doměkka
Kvásek dobře rozmícháme v asi 800 ml studené vody a přilijeme k bramborám a houbám. Dobře mícháme a provaříme. Jakmile nám tekutina zhoustne, ještě v ní necháme rozpustit máslo pro lahodnější chuť. Poté ochutnáme a případně dosolíme.
Vajíčka osmahneme na kapce oleje. Cibuli…