Skvělý podzimní recept obsahuje kromě kuřecích stehen sladká pečená rajčata a česnek. Podávejte s tím nejlepším křupavým chlebem, který dokážete sehnat.
Ingredience
- 8kuřecích stehen bez kůže, ale s kostí
- 8 plátků prosciutta nebo jiné sušené šunky
- 2 polévkové lžíce olivového oleje
- 2 celé hlavičky česneku
- 800g rajčat (nejlépe směs malých žlutých a červených rajčátek – skvěle chutnají a nejlépe vypadají)
- 175ml suchého bílého vína
- 400g plechovka fazolí cannellini nebo jiných bílých fazolí, promytých a osušených
- velká snítka bazalky
1. Osolte kuřecí stehna a okořeňte je čerstvě namletým černým pepřem. Natrhejte snítky bazalky a položte je na vršek každého stehna. Každé stehno pak pevně…