Typické žvýkavé, přitom nadýchané pečivo, do kterého si ale přidáte, co máte rádi. Ať už se rozhodnete pro olivy, sušená rajčata, bylinky nebo všechno dohromady, vždy si pochutnáte vy i celá rodina. Tyto ciabatty mají jen jedinou chybu - velmi rychle mizí!
Ingredience:
500 g hladké mouky
1 lžička soli
½ lžičky cukru
350 ml vlažné vody
3 lžíce olivového oleje
½ kostky droždí
Příprava:
Do misky nalijeme trochu vlažné vody, přidáme lžičku cukru a rozdrobíme droždí a necháme vzejít kvásek. Do mísy nasypeme zbytek mouky, přidáme lžičku soli, vlažnou vodu, olivový olej a kvásek. Všechny suroviny zpracujeme v hladké těsto, které necháme na teplém místě asi 20 minut kynout.
Mezitím si nakrájíme černé olivy nebo sušená rajčata na…