Starý rodinný recept na nejlepší vanilkové rohlíčky, které jsou měkké hned po upečení.
Ingredience:
- 560 g hladké mouky
- 160 g moučkového cukru (nejlepší je, pokud v něm máte naložené vanilkové lusky)
- 160 g mletých vlašských ořechů
- 400 g másla
- 4 žloutky
- Moučkový cukr s vanilkou na obalení
Postup:
Na vál prosejeme mouku a cukr. Přidáme ořechy a žloutky, máslo (nejlépe nastrouhané na hrubém struhadle) a zpracujeme. Těsto zabalíme do potravinářské fólie a necháme 2 hodiny uležet v lednici.
Z uleženého těsta tvarujeme rohlíčky, které skládáme na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme při 180 °C dorůžova.
Horké upečené rohlíčky obalujeme v cukru ovoněném vanilkovým luskem.