Ať už navrch dáte třešně, jahody nebo třeba rybíz, tato bublanina vždy pohladí. A je nadýchaná i bez prášku do pečiva.
Ingredience:
- 3 žloutky
- sníh ze 3 bílků
- 150 g cukru
- 150 g másla
- 150 g polohrubé mouky
- špetka soli
- citrónová kůra
- vanilkový cukr
- cca ½ kg třešní
Na velký plech zdvojnásobte množství!
Příprava:
Ušleháme žloutky s cukrem, vanilkovým cukrem a máslem, přidáme nastrouhanou citrónovou kůru a poté opatrně a po částech zapracujeme sníh z bílků posypaný moukou. Hotové těsto vlijeme do vymazaného a vysypaného pekáčku a poklademe třešněmi nebo jiným ovocem.
Pečeme ve středně vyhřáté troubě, až povrch zrůžoví. Ještě vyzkoušíme špejlí, a když se těsto nelepí, bublanina je hotová.
Tip na pečení: Když ovoce lehce prosypete moukou,…