dnes je 24.11.2024

Nepřístupný dokument, nutné přihlášení
Input:

Babiččina bublanina

20.6.2017, Zdroj: Verlag Dashöfer

Ať už navrch dáte třešně, jahody nebo třeba rybíz, tato bublanina vždy pohladí. A je nadýchaná i bez prášku do pečiva.

Ingredience:

  • 3 žloutky
  • sníh ze 3 bílků
  • 150 g cukru
  • 150 g másla
  • 150 g polohrubé mouky
  • špetka soli
  • citrónová kůra
  • vanilkový cukr
  • cca ½ kg třešní

Na velký plech zdvojnásobte množství!

Příprava:

Ušleháme žloutky s cukrem, vanilkovým cukrem a máslem, přidáme nastrouhanou citrónovou kůru a poté opatrně a po částech zapracujeme sníh z bílků posypaný moukou. Hotové těsto vlijeme do vymazaného a vysypaného pekáčku a poklademe třešněmi nebo jiným ovocem.

Pečeme ve středně vyhřáté troubě, až povrch zrůžoví. Ještě vyzkoušíme špejlí, a když se těsto nelepí, bublanina je hotová.

Tip na pečení: Když ovoce lehce prosypete moukou,

Přístup ZDARMA k tomuto dokumentu mají pouze registrovaní uživatelé portálu Portál pro podnikavé ženy.
Zatřídění dokumentu
Zatřídění dokumentu
Vztahuje se k tématu:
Vztahuje se k typu informace:
Nahrávám...
Nahrávám...