Třebaže se v kuchyních až tak často nevidí, není patizon nic jiného než odrůda tykve obecné. Ačkoliv pro svůj netypický vzhled sklízí hned několik přezdívek – například „ufo“, má řadu výhod, díky kterým by měl mít místo i ve vašem jídelníčku. Tento druh zeleniny je obzvlášť výživný, chutný a také účinný při redukční dietě. A co s ním v kuchyni? Můžete ho péct, vařit i smažit. Vynikající jsou plněné patizony se slaninou anebo patizonová polévka.
Ingredience:
- bio patizony - 3 ks
- česnek - 1 stroužek
- cibule - 1 ks
- bio rajčata - 2 ks
- anglická slanina - 100 g
- parmazán - 200 g
- bio vejce - 2 ks
- čerstvá bazalka
- sůl a čerstvě namletý pepř
- bio olivový olej
Příprava:
- Patizon rozpulte napůl a dužinu…