I když počasí říká něco jiného, jaro je tu. A poznáme to i podle toho, že se zazelenal medvědí česnek. A s touto výbornou bylinou se dají v kuchyni vykouzlit doslova zázraky.
Ingredience
1 vepřová panenka
větší svazek medvědího česneku
1 dcl červeného suchého vína
olivový olej
lžíce másla
sůl
čerstvě mletý pepř čtyř barev
Příprava
- Maso nakrájíme na medailonky a opečeme na oleji s polovinou másla. Opečené maso osolíme a udržujeme teplé.
- Na pánev vlijeme víno, zprudka povaříme s vypečenou šťávou, na závěr přidáme jemně nakrájené listy česneku a necháme ještě přejít varem. Vmícháme zbytek másla, osolíme a opepříme podle chuti.
- Medailonky přelijeme šťávou a servírujeme s brambory s pažitkou.