Hrst „trumpetek“, trochu vína, rýže, parmezán a je hotová večeře, která téměř nic nestojí, skvěle chutná a k tomu báječně vypadá.
Ingredience:
- Olivový olej
- 1 menší cibule
- 300g kulatozrnné rýže
- 200ml kvalitního bílého vína
- 4 lžíce strouhaného parmezánu
- zeleninový vývar dle potřeby
- 60g sušených stročků
- hrst nasekané petrželové natě
- sůl dle chuti
Postup:
Houby namočíme na 30 minut do vody. Cibuli nakrájíme nadrobno a osmahneme na olivovém oleji v hluboké pánvi. Zasypeme rýží a zalijeme vínem. Mícháme 2-3 minuty, aby se část vína vypařila. Pak přidáme houby i s vylouhovanou vodou a postupně podle potřeby přiléváme vývar (vodu). Za občasného míchání vaříme 25–30 minut, dokud není rýže uvařená. Hotové rizoto zjemníme kouskem másla, posypeme…