Vylepšený recept na klasické rohlíky pro hladovou rodinu. Krásně voní po škvarkách a zmizí dřív, než vymyslíte, co na ně namažete. Nejlepší jsou totiž suché.
Ingredience:
- 1 kg hladké mouky
- 600 ml vody
- lžíce sádla + hrst nakrájených škvarek
- 2 lžičky soli
- lžička cukru
- kostka droždí
- máte-li živý chlebový kvas, přidejte 1-2 lžíce, dodá rohlíkům příjemnou navinulou chuť
Postup práce:
Ze všech ingrediencí zaděláme těsto. Můžeme v pekárně nebo ručně se vzešlým kváskem (vlažná voda, droždí, lžička cukru, lžička mouky). Necháme řádně vykynout (cca hodinu). Vykynulé těsto rozdělíme na 2 kusy, každý rozválíme do kruhu a rozdělíme rádýlkem na 8 stejných trojúhelníků. Každý trojúhelník srolujeme do rohlíčku. Pečeme v rozehřáté troubě (200 °C) do…