Děti škvarkové placky milují. Když jim se zaděláním pomůže maminka nebo domácí pekárna, zbytek zvládnou hravě samy. A výsledek je jako od babičky. Recept si pak jistě rády zapíšou i do kuchařské knihy.
Ingredience
- 600 g polohrubé mouky
- 100 ml mléka
- 1 KL cukru
- 200 ml zakysané smetany
- 2 žloutky
- 2 KL soli
- 35 g čerstvého droždí (do pekárny stačí půlka kostky)
- 120 g změklého másla
Na potření těsta
- 350 g mletých škvarků (nejlépe domácích)
- 50 g sádla
- Sůl
Postup
1. Umeleme škvarky a smícháme se sádlem
2. Necháme vzejít kvásek z mléka, 1 PL mouky, droždí a cukru
3. V mouce rozmícháme sůl, přidáme kvásek a těsto necháme vykynout
4. Nakynuté těsto vyválíme na šířku cca 1,5 cm, potřeme škvarky a…