dnes je 21.11.2024

Nepřístupný dokument, nutné přihlášení
Input:

Piškotová roláda bez vážení s pařížskou šlehačkou

21.6.2018, Zdroj: Apetitonline (http://www.apetitonline.cz/)

Je snad něco lepšího než jahody se šlehačkou? Jedině jahody s pařížskou šlehačkou!

Ingredience:

  • 6 vajec, bílky a žloutky oddělené
  • 6 lžic krupicového cukru (podle velikosti vajec buď vrchovaté, nebo zarovnané)
  • 5 lžic polohrubé mouky
  • 1 lžíce kakaa + na poprášení
  • cca 300 g jahod

NA PAŘÍŽSKOU ŠLEHAČKU

  • 600 ml smetany, 33%
  • 300 g čokolády (nejlepší kombinace ja 150 g tmavé a 150 g mléčné)

 

Příprava:

Čokoládu na šlehačku nalámeme a dáme do mísy. Smetanu vlijeme do menšího hrnce a zahřejeme. Horkou smetanou zalijeme čokoládu a mícháme, dokud se čokoláda dokonale nerozpustí. Dáme vychladit.

Troubu předehřejeme na 200°C. Žloutky vyšleháme s cukrem do světlé pěny. Pak vyšleháme z bílků

Přístup ZDARMA k tomuto dokumentu mají pouze registrovaní uživatelé portálu Portál pro podnikavé ženy.
Zatřídění dokumentu
Zatřídění dokumentu
Vztahuje se k tématu:
Vztahuje se k typu informace:
Nahrávám...
Nahrávám...