Ikonické zeleninové jídlo příbuzné leču, leč s francouzským rodokmenem a čistě ze zeleniny, se tentokrát představuje v luxusní zapečené verzi s omáčkou.
Ingredience (4 porce)
Omáčka:
- žluté nebo červené papriky 2 ks
- olivový olej
- cibule 2 ks
- česnek 3–4 stroužky
- středně velké mrkve 2 ks
- čerstvá rajčata 8 ks
- čerstvý tymián 3 snítky
- bobkový list 2 ks
- středně velký lilek 1 ks
- sůl a čerstvě namletý pepř
Ratatouille:
- středně velká cuketa 1 ks
- žluté papriky 2 ks
- středně velká rajčata 4–5 ks
- červené cibule 3 ks
- česnek, nakrájený 2 stroužky
- olivový olej 3 lžíce
- čerstvý tymián 4 snítky
- sůl a čerstvě namletý pepř
Příprava:
- Nejprve si připravte omáčku. Troubu předehřejte na 180 °C. Papriky podélně rozkrojte a odstraňte…