Lívanečky milují všechny děti. Chcete tuto lahůdku ještě povýšit? Přelijte ji karamelem a ozdobte pomerančovými filety akopečkem zakysané smetany!
Ingredience:
- 700 ml mléka
- 400 g polohrubé mouky
- 2 vejce
- 20 g droždí
- 40 g cukru
- špetku soli
Na sirup:
- 2 pomeranče
- Třtinový cukr
Příprava:
Z droždí, lžíce cukru, lžíce mouky a trochy vlažného mléka připravíme kvásek. Prosátou mouku nasypeme do mísy, přilijeme vykynutý kvásek, vejce, zbylé vlažné mléko a zbytek cukru. Osolíme a zamícháme. Takto vzniklé řídké těsto necháme na teplém místě kynout asi pětadvacet minut (objem by se měl zdvojnásobit). Pánev nebo lívanečník zlehka potřeme tukem a dozlatova smažíme malé lívanečky.
Pomerančový přeliv:
1 oloupaný pomeranč…