Aby vás letos chřestová sezóna neminula, přinášíme základní recept na přípravu chřestu.
CHŘEST
- 1,5 kg bílého chřestu
- 500 g zeleného chřestu
- 120 g cukru krupice
- 1 lžíce soli
HOLANDSKÁ OMÁČKA
- 200 másla
- 3 žloutky
- 2 lžíce bílého vinného octa
- 4 lžíce suchého bílého vína
- 1 lžíce citronové šťávy
- špetka čerstvě mletého pepře
- sůl
- brambory
DÁLE POTŘEBUJETE
PŘÍPRAVA CHŘESTU
- bílý chřest oloupeme a odřízneme dřevnatý konec. Zelený chřest neloupeme, jen z jeho stonků odřízneme lístky. Bílý a zelený chřest svážeme zvlášť po porcích kuchyňským provázkem.
- v užším vyšším hrnci přivedeme k varu 3 litry vody s cukrem a solí. Do hrnce postavíme chřest: zelený vaříme 5 minut, bílý 10 minut. Uvařený chřest rozvážeme a…