dnes je 21.11.2024

Nepřístupný dokument, nutné přihlášení
Input:

Chřest s holandskou omáčkou

23.4.2022, Zdroj: Rohlík (www.rohlik.cz)

Aby vás letos chřestová sezóna neminula, přinášíme základní recept na přípravu chřestu.

CHŘEST

  • 1,5 kg bílého chřestu
  • 500 g zeleného chřestu
  • 120 g cukru krupice
  • 1 lžíce soli

HOLANDSKÁ OMÁČKA

  • 200 másla
  • 3 žloutky
  • 2 lžíce bílého vinného octa
  • 4 lžíce suchého bílého vína
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • špetka čerstvě mletého pepře
  • sůl
  • brambory

DÁLE POTŘEBUJETE

  • nit, nebo provázek

PŘÍPRAVA CHŘESTU

  • bílý chřest oloupeme a odřízneme dřevnatý konec. Zelený chřest neloupeme, jen z jeho stonků odřízneme lístky. Bílý a zelený chřest svážeme zvlášť po porcích kuchyňským provázkem.
  • v užším vyšším hrnci přivedeme k varu 3 litry vody s cukrem a solí. Do hrnce postavíme chřest: zelený vaříme 5 minut, bílý 10 minut. Uvařený chřest rozvážeme a
Přístup ZDARMA k tomuto dokumentu mají pouze registrovaní uživatelé portálu Portál pro podnikavé ženy.
Zatřídění dokumentu
Zatřídění dokumentu
Vztahuje se k tématu:
Vztahuje se k typu informace:
Nahrávám...
Nahrávám...