Zdravější varianta klasických bramboráků. Z bylinek se nejlépe hodí libeček, majoránka, listová petržel a celer.
Ingredience (4 porce)
1 kg brambor
2 vejce
2 stroužky česneku
4 lžíce mouky
4 lžíce nasekaných bylinek
1 lžíce drhnuté majoránky
2 lžíce oleje
sůl, pepř
Postup
Brambory oloupeme a nastrouháme na struhadle. Přendáme do mísy, osolíme a necháme pustit vodu, kterou slijeme.
Přidáme oloupaný a přepasírovaný česnek, mouku, vejce, majoránku, bylinky a sůl. Promícháme a podle potřeby ještě dohustíme trochou mouky.
V rychlosti tvarujeme bramboráky, které přendáváme na plech vystlaný pečicím papírem. Plochu pod bramborákem i samotný bramborák potřeme olejem.
Přendáme do trouby rozehřáté na 180 °C a pečeme asi 25 až 30…