Z jedné slepice spousta radosti pro celou rodinu. Když přidáte houskové knedlíčky, děti se o ní poperou.
Ingredience:
Vývar:
- 1 slepice
- 1 mrkev
- 1 petržel
- kousek celeru
- cibule
- pepř, nové koření, bobkový list
Knedlíčky:
- 5 starších rohlíků
- 2 vejce
- 150 ml mléka
- strouhanka
- sůl
- petrželová nať
Omáčka
- 40 g másla nebo sádla
- 40 g hladké mouky
- muškátový oříšek
- 1 květák
Příprava:
Vývar: Slepici dáme do velkého hrnce, zalijeme studenou vodou, osolíme a pozvolna přivedeme k varu. Necháme na mírném plameni vařit (táhnout) klidně 4 hodiny. Čím déle a pomaleji, tím lepší vývar bude. Cca po 2 hodinách varu přidáme do vývaru všechnu zeleninu, a koření. Když je slepice měkká, vyjmeme ji z vývaru a vykostíme.
Knedlíčky: Nakrájíme rohlíky na…